Barca Zagrebu nanijela najteži poraz u klupskoj historiji
Foto: epa.eu

Nemilosrdni Katalonci

Barca Zagrebu nanijela najteži poraz u klupskoj historiji

Rukometaši Barcelone su u revanš susretu četvrtfinala rukometne Lige šampiona prosto pregazili ekipu Zagreba, a rezultata je na kraju glasio 43:21.

Izabranici Veselina Vujovića nisu odigrali ni približno kvalitetno kao u prvoj utakmici protiv katalonskog diva na domaćem terenu u Zagrebu.

Domaćini su već u prvom poluvremenu slomili otpor gostiju, ako se slaba igra Zagrebaša uopšte mogla nazvati ozbiljnijim otporom. U osmoj minuti utakmice Barca je imala vodstvo 5:2, a samo tri minute kasnije domaći rukometaši su imali pet golova prednosti (8:3).

Već nakon prvih 15-at minuta igre Vujović je bio primoran da iskoristi svoj drugi time-out. Ipak, on nije rezultirao nekom pretjerano kvalitetnom igrom, pa je jaki protivnik nastavio da melje njegov tim.

U 13. minuti Barcelona je imala vodstvo od 11:3, što je bilo previše obzirom da je u prvom meču u Zagrebu ekipa PPD-a primila samo 25 golova za 60 minuta

Drugo poluvrijeme po najbolji hrvatski rukometni tim nije bilo ništa bolje, a igrači Barcelone nije imali milosti premasvojim gosti. Trudili su se igrači katalonskog tima da masakriraju Zagreb i u to su na kraju uspjeli. 

Barcelona je na kraju u svojoj Blaugrani, koja nije bila ispunja do kraja, razbila Zagreb s 43:21 i zasluženo izborila Final Four koji će se 30. i 31. maja održati u Kölnu. Nikad prije ni u jednoj utakmici Zagreb nije primio ovoliko golova niti je izgubio utakmicu s 22 gola razlike.

Susret su svakako obilježili Kiril Lazarov (9 golova), Nikola Karabatić (7), Tomas Gonzalez(6) i Valur Sigurdsson (5) i  koji su bili najbolji igrači Barcelone u ovom meču, a zanimljivo je da je Makedonac golovima na ovom meču postao najbolji strijelac u Ligi šampiona ove sezone. Iskusni desni bek Barce prestigao je Momira Ilića, Kiro je do sada postigao 99, dok je srbijanski rukometaš na 96 golova.

Najefikasniji u redovima gostiju bio je Obranović s četiri gola, dok je rukometni reprezentativac BiH Duško Čelica postigao jedan gol.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.