Barcelona rutinski odradila posao, Kielce na krilima sjajnog prvog poluvremena izbacio Veszprem

Liga prvaka u rukometu

Barcelona rutinski odradila posao, Kielce na krilima sjajnog prvog poluvremena izbacio Veszprem

E. Oštraković

Odigrane su revanši dvije četvrtfinalne utakmice Lige prvaka, a prolaz dalje sasvim očekivano ostvarile su ekipe Kielcea i Barcelone.

Nakon što je u prvoj utakmici bilo neriješeno, Kielce je na svom terenu ostvarilo pobjedu protiv Veszprema od 31:27.

Prvo poluvrijeme proteklo je u totalnoj dominaciji domaće ekipe koja je na odmor otišla sa vodstvom od šest razlike, a bilo je 18:12.

Drugo poluvrijeme Veszprem je odigrao dosta bolje nego prvi dio utakmice, ali to im nije bilo dovoljno za prolaz u polufinale.

Barcelona je praktično već nakon prve utakmice osigurala prolaz u polufinale Lige prvaka, ali su sve to potvrdili na domaćem terenu.

Iako su u prvoj utakmici slavili sa 37:30, rukometaši Barcelone su i večeras odigrali maksimalno ozbiljno, te su ostvarili pobjedu od pet razlike.

Prvo poluvrijeme bilo je u znaku domaće ekipe koja na odmor ide sa vodstvom od sedam razlike, pri rezultatu 20:13.

U drugom poluvremenu su povukli ručnu domaći rukometaši, te je na kraju utakmica završena sa 36:31 u korist Barcelone.

Ranije su put u finale ovjerili Magdeburg koji je izbacio Wislu Plock, te PSG koji je bio bolji od Kiela.

Jasno je da nas očekuju sjajne utakmice u polufinalu i finalu, a ostaje da vidimo koja ekipa će na kraju osvojiti prvo mjesto.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi