Barcelona novi prvak svijeta u rukometu

Katalonci osvojili Super Globe

Barcelona novi prvak svijeta u rukometu

Rukometaši Barcelone su danas u finalu Super Globea u Dohi savladali Fuchse iz Berlina i tako postali svjetski prvaci u rukometu.

Barcelona je u finalu slavila sa 29:25 i tako nakon 2014. godine ponovo osvojila Super Globe, čime je zaustavila Fuchse u pohodu na treći uzastopni naslov.

Barcelona je nakon prvog poluvremena vodila sa 15:12, da bi do kraja utakmice uspjela još malo povećati svoje vodstvo i na kraju slaviti rezultatom 29:25.

U redovima pobjedničkog tima najviše se istakao Valero Rivera sa devet pogodaka (9/9), a dobru partiju pružili su i Victor Tomas, koji se pet puta upisivao u strijelce, te golman De Vargas koji je sakupio 14 odbrana. U ekipi iz njemačke prijestolnice su po pet pogodaka postigli Nenadić, Wiede i Schmidt.

Treće mjesto na Super Globeu osvojio je skopski Vardar. Evropski prvak je u susretu za bronzu pregazio domaći Al Sadd rezultatom 37:19.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi