Barcelona preko Kielcea na Terzićev Veszprem
Foto: epa.eu

Katalonci izborili plasman u finale

Barcelona preko Kielcea na Terzićev Veszprem

Rukometaši Barcelone biće protivnici mađarskom Veszpremu u finalu ovosezonskog izdanja rukometne Lige šampiona nakon što su u drugom polufinalnom susretu Final Foura savladali Vive Tauron Kielce s 33:28.

Katalonski rukometni velikan je zasluženo stigao do pobjede, a predvodili su ga Nikola Karabatić s osam i Kiro Lazarov sa sedam pogodaka.

U poljskom sastavu jedini raspoložen je bio legendarni Karol Bielecki. Iskusni bek je postigao sedam golova za Kielce, ali to nije bilo dovoljno da bi se savladala rukometna mašinerija kakav je ekipe Barcelone.

Katalonski sastav se tako izborio za priliku da se po deveti put popne na krov Evrope, a prepreka na tom putu biti će im sjajni mađarski Veszprem čije boje brani rukometni reprezentativac Bosne i Hercegovine Mirsad Terzić.

Final Four, polufinale:
Barcelona - Vive Tauron Kielce 33:28

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.