Barcelona u derbiju bolja od PSG-a, pobjede Kiela i Veszprema
Barcelona je vodila tokom cijelog meča i na kraju stigla do pobjede

Liga prvaka, 5. kolo

Barcelona u derbiju bolja od PSG-a, pobjede Kiela i Veszprema

S. Pašalić

Rukometaši Barcelone su u 5. kolu grupe A Lige prvaka u derbiju dočekali PSG i slavili sa 36:32.

Utakmica je veći dio prvog poluvremena bila izjednačena, a onda su pred kraj domaći ipak uspjeli stići do prednosti i otići na poluvrijeme sa vodstvom od 19:15.

U nastavku je Barcelona samo povećavala svoju prednost i nije dozvoljavala PSG-u da se približi, te je na kraju slavila sa 36:32.

Aeix Abello Gomez sa 8 golova je bio najefikasniji kod domaćih, a pratio ga je Dika Mem sa 6 postignutih golova. Kod gostiju je Luka Karabatić postigao 8 golova, a pratio ga je Kamil Syprzak sa 5.

Veszprem je u meču grupe B upisao sigurnu pobjedu protiv Vardara na svom terenu sa 39:30, a pobjede u okviru ove grupe su upisali još i KIel na gostovanju kod Montpelliera sa 33:30, te Vive Kielce također u gostima kod Meshkov Bresata sa 31:27, dok je Porto odigrao 35:35 protiv Motora na domaćem terenu.

Kristianstad je u meču grupe D savladao na svom terenu Shekhovskiye Medvede sa 36:28.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi