Sigurne pobjede Veszprema i PSG-a, dva gola Vegara u tijesnoj pobjedi svog tima
Veszprem je lagano slavio protiv Porta

Bez većih iznenađenja u današnjim mečevima 4. kola rukometne Lige prvaka

Sigurne pobjede Veszprema i PSG-a, dva gola Vegara u tijesnoj pobjedi svog tima

S. Pašalić

U okviru 4. kola rukometne Lige prvaka danas je odigrano pet mečeva.

Ekipa Veszprema je upisala laganu pobjedu u svojoj dvorani protiv Porta rezultatom 38:28.

Gosti su dobro otvorili meč, ali su domaći nakon toga preuzeli inicijativu i vodili tokom ostatka meča i na kraju stigli do sigurne pobjede.

Nilsson je bio najefikasniji kod Veszprema sa 8 golova, a Nenadić je dodao 6. Mirsad Terzić je također nastupio za domaće, ali se nije upisao u listu strijelaca. Kod gostiju je Iturriza bio najefikasniji sa 6 golova.

GOG je u zanimljivoj utakmici slavio protiv Wisle plock sa 28:27. Jakobsen je sa 7 golova predvodio domaće do pobjede, dok je Igropulo sa 5 golova bio najefikasniji kod Wisle.

Szeged je bez problema stigao do pobjede protiv Aalborga u gostima rezultatom 35:28. Banhidi je postigao čak 11 golova za goste, a kod domaćih je Mollgard postigao 7 golova.

Eurofarm Rabotnik je teškom mukom slavio protiv Riihimaen Cocksa sa 31:30 iako je bio veliki favorit. Ostroushko je predvodio domaće sa 8 golova, a Tamminen je kod gostiju bio najbolji sa 5 golova. bh. rukometaš Marin Vegar je u ekipi domaćih postigao 2 gola.

PSG je upisao sigurnu pobjedu protiv Celja rezultatom 27:18. Remili je u ekipi domaćih bio najefikasniji sa 6 golova, a kod gostiju je Grebenc predvodio svoj tim sa 5 postignutih golova.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi