Begovac: Samo pobjeda dolazi u obzir

Trener RK Čelik

Begovac: Samo pobjeda dolazi u obzir

O. Lekić

Pred sutrašnju prvu utakmicu proljetnog dijela prvenstva u Premijer ligi BiH u Rukometnom klubu Čelik vlada puna radna atmosfera. 

Na sinoćnjem treningu marljivo su radila 23 igrača koja se bore za poziciju među prvih sedam. Dolazak tri nova igrača u Čelik (Bugarčić, Matić i Čabai) pojačao je konkurenciju u timu, ali i podigao ozbiljnost u radu.

Zadovoljan sam atmosferom u timu i ponašanjem cijelog tima. Svi igrači su zdravi i izvršavaju zadatke i spremni su za prvi prvenstveni okršaj. Milina je vidjeti 23 igrača na jednom treningu. Sinoć je trenirao i Mirza Dervenčić, koji je posljednjih dana imao gripu. Još nisam odlučio koja sedmorka će biti u prvoj postavi, a ni jedan igrač za sada nema rezervisano mjesto među 16 koji će istrčati na parket u Gradskoj areni. Bez obzira ko bude igrao, samo naša pobjeda u ovom susretu dolazi u obzir", izjavio je Meha Begovac, šef stručnog štaba RK Čelik.

Najveća konkurencija vlada među golmanima. Između Enesa Sirče, Riada Polića i Ajdina Tufekčića, za sada malu prednost ima Polić, ali se to može promijeniti do utakmice u subotu u Gradskoj areni u utakmici protiv Igmana iz Ilidže u 17.30 sati. 

Potražite više informacija na temu Rukometno prvenstvo BiH (M):

Prvi put nakon sedam godina tim će sa klupe voditi legendarni bivši rukometaš Meha Begovac uz pomoć Seldina Rizvanovića.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi