Burić: Da nas zdravlje posluži pa da Adi i ja branimo još deset godina na vrhunskom nivou

Golman Flensburga i protiv Austrije bio na visini zadatka

Burić: Da nas zdravlje posluži pa da Adi i ja branimo još deset godina na vrhunskom nivou

H. Zilić

Rukometna reprezentacija BiH u Bugojnu je savladala Austriju rezultatom 27:21 i napravila značajan korak prema plasmanu na EP.

I u ovoj utkamici je bio sjajan Benjamin Burić, koji je skupio devet intervencija od čega su tri i prelomile utakmicu.

Nakon meča dao je komentar.

"Odbranu smo igrali sjajno. Nova energija je došla u ekipu. I sa devet odbrana se može dobiti reprezentacija kao Austrija. Čestitam mojim momcima. Nadam se da ćemo u maju igrati pred publikom, bar malo publike", rekao je Burić, a zatim i prokomentarisao dvije sjajne odbrane Adija Ahmetaševića.

"Adi je vrhunski golman. Drago mi je što dolaze mladi golmani. Odlično se slažemo. Čestitam mu, potpisao je ugovor sa Wislom. Radi se o vrhunskom golmanu. Da nas zdravlje posluži pa da ja i Adi branimo još deset godina na vrhunskom nivou."

Top Komentari

user1583752673
Ali ona odbrana sedmerca i odbrana poslije toga, ludilo!
5 0
Jakako
Ahmetaševiću kakva odbrana "penala" pa zatim još bolja nako što se lopta odbila Austrijancu. Veliko bravo i hvala. Kupio si me ovom odbranom i mislim da smo dobili još jednog dobrog golmana. Nastavi dalje tako.
4 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi