U osmini finala Lige prvaka sastaju se braća Burić

Benjamin protiv Senjamina

U osmini finala Lige prvaka sastaju se braća Burić

E. Škorić

Benjamin Burić, golman bh. reprezentacije i njemačkog Flensburga, nastavio je da briljira na golu.

On je ove godine sjajan, naročito u bitnim mečevima Lige prvaka. Tako je sve svoje kvalitete pokazao i sinoć protiv Vive Kielcea.

"Mogu reći da sam mnogo sretan i zadovoljan nakon jučerašnje pobjede. Ostvarili smo prvi zacrtani cilj ove godine osvajanjem grupne faze Lige prvaka i dobijanje lakšeg protivnika do Final Foura. Sretan sam i zadovoljan, pogotovo jer sam opet proglašen igračem utakmice. Nadam se da ću i u mečevima protiv Austrije pokazati formu koja je konstantna", rekao je Benjamin Burić, dodavši:

"Flensburg ima sjajne rezultate u Bundesligi i Ligi prvaka, tako da stvarno mogu da budem zadovoljan ostvarenim učinkom".

Inače, svi sudionici grupa Lige prvaka su se plasirali u nokaut fazu Lige prvaka. U jednom od dvoboja osmine finala Lige prvaka igrat će braća Burić, Benjaminov Flensburg i Senjaminov Zagreb.

Parovi osmine finala Lige prvaka:

Motor Zaporozhye – Brest Meshkov, Veszprem – Vardar, Elverum – Barcelona, Pick Szeged – Kiel, Nantes – Vive Kielce, Porto – Aalborg, Flensburg – PPD Zagreb i Celje PL – Paris Sain-Germain.

Utakmice se igraju 31. marta, a revanši su na programu 8. aprila.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi