Benjamin Burić je i danas pokazao da je svjetska klasa!

Najbolji u pobjedi Flensburga

Benjamin Burić je i danas pokazao da je svjetska klasa!

Admin Čaušević

U derbi susretu 21. kola rukometne Bundeslige Flensburg je pobijedio Magedburg 29:23 uz još jednu fenomenalnu partiju Benjamina Burića. 

Burić je nazaslužniji zašto je Flensburg stigao do 15. trijumfa u sezoni s kojim se zadržao na drugom mjestu i ostao u borbi za titulu sa Kielom.

Flensburg je poslije prvog poluvremena imao dva gola prednosti (14:12), dok su u nastavku domaći rukometaši bili još bolji pa je konačan rezultat meča glasio 29:23.

Burić je na kraju susreta skupio 16 odbrana. Odbranio je i dva sedmerca te je još jednom pokazao da se definitivno radi o golmanu svjetske klase.

Flensburg je do pobjede vodio Jim Gottfridsson sa devet golova iz isto toliko šuteva. Kod poraženih se izdovjio Nielsen Damgaard koji je meč završio sa sedam golova.

Top Komentari

Enes123
Klasa je vjecnaaaaa...BiH
5 1
Maestro
Što bi rekli svjetsko a naše
5 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi