Veliko srce Benjamina Burića

Potez za svaku pohvalu

Veliko srce Benjamina Burića

Samir Mlaćo

Bh. reprezentativni golman Benjamin Burić sa svojim kolegama iz reprezentacije sprema se za susrete Evropskog prvenstva.

Uoči samog prvenstva uradio je potez koji je za svaku pohvalu. Naime, sav novac koji je zaradio snimaju reklamu za jednu slovensku kompaniju donirao je Udruženju "Srce za djecu oboljelu od raka".

"Djeca oboljela od raka, Roditeljska kuća i Udruženje 'Srce za djecu' se mogu pohvaliti velikim brojem prijatelja među vrhunskim bh. sportistima. Toj ekipi se pridružio i naš sportista iz svijeta rukometa, jedan od najboljih u Evropi, naš Benjamin Burić. Benjamin je sretan što može biti podrška našoj djeci i radu Udruženja te je svojom donacijom od 6.000 KM želio doprinijeti i pomoći. Hvala Benjaminu na ljubavi koju je pružio, na donaciji i podršci", stoji na profilu ovog udruženja.

Burić je tako pokazao veliko srce i potvrdio da je prije svega vrhunski čovjek, te sportista.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi