I Bosna i Hercegovina ima svog "vanzemaljca"

Dokazana svjetska klasa

I Bosna i Hercegovina ima svog "vanzemaljca"

A. Čaušević

Posljednjih godina za sportiste koji se izdvajaju od ostalih obično se zna reći kako su "vanzemaljaci" zbog nekih svojih kvaliteta. 

U svijetu rukometa i Bosna i Hercegovina ima svog "vanzemaljca", a to je sjajni Benjamin Burić.

Flenszburg je u meču 7. kola Lige prvaka na svom terenu dočekao Pick Szeged i na kraju poslije neizvjesne završnice slavio 26:24.

Iako je sa 11 golova Sogard Johannsennen bio najefikasniji u pobjedničkom timu, možda i najveće zasluge za pobjedu nosi Burić.

Bh. reprezentativac je bio odličan u ključnim momentima s nekoliko sjajnih intervencija. Na kraju je upisao čak 15 odbrana.

Top Komentari

Prinudni
On stvarno i jest naš vanzemaljac, što je u fudbalu Džeko to je i Burić u rukometu i mislim da mu se nažalost premalo pažnje posvećuje. Živ nam i zdrav bio Benjo!
14 0
user1583752673
Svjetsko a nase! Sljedeci klub Kiel ili Paris ni manje ni vise!
11 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi