Benjamin Burić: Uvijek je lijepo doći u reprezentaciju, na Euru ćemo uraditi sve što možemo

Golman bh. reprezentacije

Benjamin Burić: Uvijek je lijepo doći u reprezentaciju, na Euru ćemo uraditi sve što možemo

Bh. golman Benjamin Burić vrlo je zadovoljan što se reprezentacija ponovo okupila i raduje se predstojećem Evropskom prvenstvu. 

Naši rukometni Zmajevi okupili su se nakon nekoliko mjeseci pauze i odradit će osim treninga dva kontrolna meča protiv Crne Gore. Burić kaže kako su svi raspoloženi i kako treniraju dobro.

"Uvijek je lijepo doći ovdje na okupljanje reprezentacije. Sad imamo četiri - pet utakmica da se spremimo i idemo u Crnu Goru da odigramo dvije prijateljske utakmice. Svi su raspoloženi, svi dobro rade i svi su jedva dočekali okupljanje reprezentacije".

Naš državni tim je dobio vrlo tešku grupu na EURO-u. Francuska, Norveška i Portugal, to je grupa koju je gotovo nemoguće proći, ali bh. tim ne ide na EURO s bijelom zastavicom, to je jasno.

"Ma mislim da smo mi cilj ostvarili plasmanom na EP. Jedina smo reprezentacija iz BiH koja je igrala Svjetsko, a igrat će i Evropsko prvenstvo. Naš igrački cilj smo ispunili, ali svaki sportista ima neke više ciljeve. Ipak, grupa je vrlo teška moram priznati. Pored Francuske i Norveške tu je i Portugal koji je nova rukometna sila. Mnogo ulažu... Mi ćemo uraditi sve što možemo. Uvijek igramo protiv boljih ekipa bolje nego protiv ovih iz 'našeg' ranga. Mislim da je super što smo se plasirali na EP i što ćemo tamo predstavljati našu državu", dodao je naš golman.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi