Bešiktaš savladao Zagreb, Pick-Seged bolji od Montpelliera

Šesto kolo rukometne Lige prvaka

Bešiktaš savladao Zagreb, Pick-Seged bolji od Montpelliera

Endin Čaušević

Večeras su odigrane tri utakmice šestog kola Lige prvaka.

U grupi A derbi se igrao u Istanbulu gdje su snage odmjerili Bešiktaš i Zagreb. Domaća ekipa iznenađujuće je savladala goste iz Zagreba sa 32:30. Ovo je bila prva pobjeda turske ekipe u ovogodišnjoj Ligi prvaka, dok je Zagreb upisao treći poraz.

Najefikasniji u ekipi Bešiktaša bio je Done sa deset golova, dok su Dačević i Ozbahar dodali po pet golova.

U okviru grupe B Pick-Seged je uz dosta muke savladao francuski Montepellier sa 28:27. Seged je do pobjede vodio Zsolt koji je postigao šest golova, a isto toliko dao je i igrač gostiku Dolenec. Naš rukometaš Vladimir Vranješ se nije upisivao u strijelce.

Ekipa Meshkov Bresta bolja je bila od Porta rezultatom 34:27. Domaće je do pobjede vodio Nikulenkau sa četiri gol, dok je Cuni za Porto dao tri gola. Domaćim je ovo bila četvrta pobjeda u Ligi prvaka, dok je Porto upisao drugi poraz.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.