Veszprem nanio Zagrebu prvi poraz, Kiel bolji od Flensburga

Liga prvaka za rukometaše

Veszprem nanio Zagrebu prvi poraz, Kiel bolji od Flensburga

Adnan Beganović

Nakon što su u 1. kolu savladali Kiel, a zatim u 2. Celje, rukometaši Zagreba nisu uspjeli prirediti još jednu senzaciju, odnosno pred domaćim navijačima su pretrpjeli poraz u duelu sa Veszpremom (21:20).

Sjajno su izabranici Veselina Vujovića otvorili susret. Čvrstom igrom u odbrani, te strpljivom u napadu u prvom dijelu su konstantno bili u prednosti, a na odmoru su otišli s golom viška (10:9). Dvanaest minuta prije kraja Zagreb je vodio 18:15, ali mađarska ekipa u finišu pravi seriju 6:2 za pobjedu 21:20.

Domagoj Pavlović sa šest, te Luka Stepančić sa četiri pogotka su bili najefikasniji kod Zagreba, dok je Gašper Marguč sa osam pogodaka bio najefikasniji kod mađarkse ekipe.

U derbiju dana Kiel je pred svojim navijačima savladao Flensburg. Nakon prvih 30 minuta Kiel je imao prednost od jednog gola (14:13), da bi u drugom istu povećao za konačnih 27:23. Canellas sa sedam, Duvnjak sa šest, te Vujin sa pet pogodaka su bili najefikasniji kod Kiela, dok su Glandorf sa pet, te Svan sa četiri pogotka bili najefikasniji kod Flensburga.

Nakon poraza od Zagreba prošle sedmice, rukometaši Celja su upisali još jedan domaći poraz. Danas je od Celja bolja bila Wisla Plock (28:25) čije boje brani i bh. reprezentativac Marko Tarabocchia. Najefikasniji kod Wisle bili su Zhitnikov sa pet, te Daszek, Nikčević i Zelenović sa po četiri pogotka, dok je Tarabochia postigao dva pogotka. Mlakar sa šest, te Blagotinsek, Razgor i Žvižej sa po četiri pogotka su bili najefikasniji kod Celja.

Bogati PSG je slavio na gostovanju kod Bešiktaša (40:30). Hansen sa 10, te braća Karabatić sa po šest pogodaka predvodili su Parižane, dok su Done sa sedam, te Đukić i Ozbahar sa po pet pogodaka bili najefikasniji kod turske ekipe.

Do pobjede na domaćim terenima stigli su La Rioja i Metalurg. Španska La Rioja je nadigrala slovački Tatran (37:29), dok je Metalurg bio bolji od Elveruma (22:19).

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.