Velike promjene u bh. rukometu: Premijer liga BiH sa manjim brojem klubova

UO RSBiH donio odluku

Velike promjene u bh. rukometu: Premijer liga BiH sa manjim brojem klubova

Haris Zilić

Bh. rukomet će od naredne sezone doživjeti promjene.

Napokon je usaglašeno smanjenje Premijer lige Bosne i Hercegovine u obje konkurencije.

Ova odluka donešena je na današnjoj sjednici UO RSBiH.

Tako će naredne sezone muška Premijer liga BiH brojati 16 klubova, a iz lige će ispasti pet klubova dok će ući prvaci Prve lige FBiH i Prve lige RS.

U ženskoj konkruenciji će u novoj sezoni biti 11 klubova za razliku od prvobitnih 12, obzirom da je ŽRK Rogatica odustao od takmičenja u društvu najboljih iako su bili prvaci Prve lige RS u prošloj sezoni.

Tako će u novoj sezoni iz Premijer lige BiH ispasti dva tima, a u ligu će ući jedan, odnosno baraž će igrati prvak Prve lige FBiH i prvak Prve lige RS, pobjednik baraža će biti novi premijerligaš.

Potražite više informacija na temu Rukometno prvenstvo BiH (M):

Svakako da su ove pormjene znak da bi bh. rukomet napokon mogao krenuti prema ozdravljenju, ali i normalnim tokovima takmičenja, gdje bi domaći klubovi imali prostora da na pravi način razvijaju prvenstveno mlade igrače, jer će domaći parket u budućnosti sigurno biti okosnica reprezentacije Bosne i Hercegovine.

Na kraju dodajmo da muška Premijer liga BiH počinje 10. septembra, a ženska Premijer liga BiH sedam dana kasnije.

Top Komentari

Gari Garinča
Ovaj tekst je pun kontradiktornosti. Nek autor pročita šta je napisao.
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi