Bh. rukometaši u Mejdanu razbili Finsku i došli na prag historijskog plasmana na EP!

Još jedna velika pobjeda

Bh. rukometaši u Mejdanu razbili Finsku i došli na prag historijskog plasmana na EP!

E. Škorić

Rukometna reprezentacija Bosne i Hercegovine ostvarila je u tuzlanskom Mejdanu sigurnu pobjedu (31:19) nad Finskom u 4. kolu kvalifikacija za Evropsko prvenstvo.

Izabranici Bilala Šumana su ponovo bili sigurni protiv Finske i trenutno s omjerom od tri pobjede i jednim porazom imaju dobre šanse da odu po prvi put na Evropskp prvenstvo, budući da uz dva prvoplasirana idu i četiri najbolje trećeplasirane selekcije.

Očekivano su Zmajevi u Mejdanu stigli do pobjede, mada se naravno ništa nije prepuštalo slučaju od samog početka.

Finci su poveli na startu s 2:1 i 3:2, no onda su uglavnom bh. rukometaši diktirali stvari na parketu. Uspjeli su naši momci s 3:0 serijom da povedu 5:2, da bi Hamidović u 20. minuti postigao gol za plus četiri.

Kako se bližio kraj prvog dijela, bh. rukometaši djelovali su sve bolje i sigurnije, pa su na poluvremenu vodili maksimalnih šest golova prednosti (16:10), pošto je Terzić u zadnjim sekundama prvog dijela zatresao mrežu Finaca.

U nastavku meča smo zadržali dobar nivo igre i Finska jednostavno nije imala snage ni kvaliteta da vrati meču neizvjesnost.

Održavali su naši rukometaši sedam-osam razlike konstantno u prvoj polovici drugog dijela, da bi u 45. minuti Hamidović petim golom donio našoj selekciji maksimalnih devet golova prednosti. 

Manje-više je tu sve bilo gotovo, ostalo je samo da sačekamo kraj i da proslavimo novu važnu pobjedu u kvalifikacijama.

Zanimljivo da je rukometaš Gračanice Dino Hamidović proglašen za igrača utakmice i ujedno je naš najbolji strijelac. On je postigao šest, Malinović pet, a Burić i Prce po četiri gola.

Promo

Oglasi