Užarena atmosfera Mejdana protiv minusa iz Grčke: Bh. rukometaši večeras love kartu za baraž
FOTO: T. Hebib

Treba nam trijumf minimalno od osam golova razlike

Užarena atmosfera Mejdana protiv minusa iz Grčke: Bh. rukometaši večeras love kartu za baraž

H. Zilić

Rukometna reprezentacija Bosne i Hercegovine večeras igra revanš duel predbaraža za odlazak na Svjetsko prvenstvo 2023. godine.

Zmajevi će u tuzlanskom Mejdanu od 20 sati dočekati selekciju Grčke i loviti zaostatak od sedam golova razlike iz prvog meča odigranog u Grčkoj gdje su domaćini slavili sa 24:17.

Dosta je bilo turbulencija u bh. rukometu posljednjih dana. Ostavka Ivice Obrvana nekoliko dana prije baraža mnoge je iznenadila, a selektorsku poziciju preuzeo je mladi Toni Čolina koji je bio pomoćnik Obrvanu.

Čolina će večeras sve učiniti da sa jednim miks sastavom naše selekcije izbori plasman u baraž i dvomeč sa Crnogorcima.

Zbog povreda nema Senjamina Burića, Josipa Perića, Mirsada Terzića, a također nije se oporavio ni Dejan Malinović, dok Marko Panić nije bio ni na ovom spisku kojeg je sastavljao već bivši selektor Ivica Obrvan.

Sigurno je da će naši rukometaši večeras u Mejdanu imati gromoglasnu podršku sa tribina, a Čolina je na jučerašnjoj press konferenciji istakao da će momci dati sve od sebe da probaju stići zaostatak koji niko nije očekivao.

"Nakon utakmice u Grčkoj glave su bile dole. Burić i ja smo probali da podignemo momke. Svi smo imali očekivanja, ali nemamo vremena da tugujemo, siguran sam da će momci izgoriti i pokazati da možemo stići tu razliku", istakao je Čolina.

Top Komentari

bahlje
Samo na glavu momci , puna podrška Čolini i ekipi !
3 0
Edward NewGate
Skup amatera , od saveza pa do trenera, igraca itd..
3 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi