BiH večeras protiv Grčke, poznat je sastav naše selekcije

Kvalifikacije za SP

BiH večeras protiv Grčke, poznat je sastav naše selekcije

Haris Zilić

Bh. rukometašice večeras u Cazinu igraju prvi duel prvog kruga kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo, a protivnik je selekcija Grčke. Revanš se također igra u Cazinu za dva dana. Večerašnji duel počinje u 20 sati, a selektorica našeg tima Alma Čehajić Hadžović odabrala je 16 igračica za ovaj susret. Grkinje su blage favoritkinje, ali sigurno da će naše djevojke dati svoj maksimum na terenu.

U našem rosteru nedostaje nekoliko bitnih igračica koje su odustne iz opravdanih razloga, ali Alma Čehajić Hadžović je zajendo sa pomoćnicom Sanjom Bajgorić izabrala jedan miks mladosti i iskustva koji će nadamo se biti dobitna kombinacija.

U ovom ciklusu ne možemo rčaunati na Arminu Isić, Nikolinu Čuturu, Admiru Zvekić, Jovanu Ilić, to su igračice koje su prošle godine igrale u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo upravo susret protiv Grčke kojeg su naše seniorke izgubile sa 29:18.

U našem timu vlada sjajno raspoloženje, djevojke su vrijedno trenirale i jedva čekaju duele sa Grkinjama.

Boje Bosne i Hercegovina večeras će braniti:

1. Anica Gudelj
5. Alena Latifović
6. Milana Railić
7. Ana Vrančić
9. Desire Kolašinac
10. Azra Topčić
11. Marija Gudelj
13. Edina Demić
14. Adelisa Dautović
17. Dejana Kulić
19. Damljana Bošnjak
20. Jovana Gavrilović
24. Sara Majkić
25. Amna Pidro
30. Ajla Alikadić
99. Slađana Topić

Oglasi

Cazin je također sve učinio da obje selekcije imaju vrhunske uslove.

Dvorana je uređena, a nema sumnje da će podrška sa tribina biti ogroman vjetar u leđa našoj selekciji jer nakon dužeg vremena jedna naša reprezentativna selekcija domaću utakmicu igra u Krajini.

Duel počinje u 20 sati, dok je revanš na rasporedu u subotu od 17 sati.

Pobjednik dvomeča između Bosne i Hercegovine i Grčke izborit će plasman u glavnu rundu kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo gdje će igrati i najjače selekcije Starog kontinenta.

Kako god rezultatski završi dvomeč protiv Grčke pozitivna stvar u cijeloj priči je kontinuitet nastupa naše selekcije koji napokon imamo i nadamo se da će tako ostati u budućnosti.

Top Komentari

Lianessa
Dobrodošli na najbolji seks dating site - - - Hot24.pw
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi