U Njemačkoj ne mare za probleme Bosne i Hercegovine

Kvalifikacije za EP

U Njemačkoj ne mare za probleme Bosne i Hercegovine

Admin Čaušević

Rukometna reprezentacija BiH bi treći nivo kvalifikacija za Evropsko prvenstvo trebala započeti u četvrtak gostovanjem Njemačkoj.

Rukometni Zmajevi se danas okupljaju na Ilidži, ali pandemija koronavirusa je prouzrokovala velike probleme selektoru Bilalu Šumanu.

Šuman neće moći računati praktično na okosnicu tima jer u konkurenciji neće biti niza ključnih igrača kao što su Terzić, Malinović, Vegar, Vranješ i Panić.

Još uvijek nije isključena mogućnost da se utakmica protiv Njemačke i odgodi jer je EHF još prošle sedmice odgodio niz mečeva koji su se trebali igrati u novembarskom prozoru.

U međuvremenu Nijemci se pripremaju normalno za utakmicu i uopšte ne mare za problemima bh. rukometne reprezentacije.

Susret u Dussledorfu će se igrati od 16:15. Naknadno je odlučeno da na tribinama ne bude publike pa su Nijemci već počeli vraćati novac za plaćene ulaznice.

Inače, nakon duela s Njemačkom naredni ispit za Zmajeve bi trebao biti u nedjelju protiv Austrije u Bugojnu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi