BiH bi mogla direktno u glavne kvalifikacije sa najjačim selekcijama Evrope

Čeka se zvanična odluka

BiH bi mogla direktno u glavne kvalifikacije sa najjačim selekcijama Evrope

H. Zilić

Ženska seniorska rukometna reprezentacija Bosne i Hercegovine prijalvjena je za novi ciklus kvalifikacija.

Naše djevojke će igrati u kvalifikacijama za EP 2022. godine, a postoji mogućnost da idemo direktno u glavne kvalifikacije.

U aprilu bi trebao biti odigran prvi krug kvalifikacija, ali zbog cijele situacije oko koronavirusa, ali i trenutno manjeg broja prijavljenih selekcija, postoji mogućnost da sve selekcije idu direktno u kvalifikacije.

Ovo znači da bi naše djevojke nakon 12 godina pauze odmah na megdan najjačim evropskim selekcijama.

U prošlim kvalifikacijama četiri reprzentacije su igrale prvi krug kvalifikacija, a prije četiri godine šest selekcija.

Korona je poremetila dosta toga, pa ćemo vdijeti kakav će biti format kvalifikacija za EP 2022. godine.

Top Komentari

sdsport15
A gdje je selektoru ha?? Treba staviti Sumana, steta ekipe koju je imala, al ostajem pri misljenju da je Suman vrhunski trener. Sreca s Obrvanom nisu pogrijesili i on je vrhunski strucnjak. Sportski pozdrav
4 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi