Potvrđen domaćin: Reprezentacija BiH stiže u Krajinu

U Cazinu protiv Slovenije

Potvrđen domaćin: Reprezentacija BiH stiže u Krajinu

E. Ganibegović

Rukometna reprezentacija Bosne i Hercegovine nalazi se u ciklusu kvalifikacija za Evropsko prvenstvo, gdje nikako ne stoji dobro nakon dva gola.

U uvodne dvije utakmice naši su rukometaši poraženi od Slovenije i Crne Gore, te s dva poraza zauzimaju posljednju poziciju u grupi s gol-razlikom 45:64.

Našu selekciju u martu očekuje dvomeč protiv Kosova. Gostujemo im osmog marta, a četiri dana kasnije oni dolaze u našu zemlju.

Kvalifikacije će biti završene u aprilu kada igramo preostale dvije utakmice, protiv već spomenutih Slovenije i Crne Gore.

Prvo ćemo 27. aprila ugostiti selekciju Slovenije, a od danas je poznat i domaćin te utakmice. Bit će to Cazin.

Oglasi

Krajiška publika poznata je po svom patriotizmu i nema sumnje da će, bez obzira na izglede koje u tom momentu budemo imali za plasman na Evropsko prvenstvo, dvorana biti ispunjena do posljednjeg mjesta.

Tri dana nakon te utakmice gostovat ćemo Crnoj Gori, te ćemo tom utakmicom okončati kvalifikacioni ciklus.

Podsjetimo, rukometna reprezentacija Bosne i Hercegovine u svojoj historiji ima jedan nastup na Svjetskom i dva na Evropskom prvenstvu.

Prvi put smo na velikom takmičenju nastupili 2015. godine na Svjetskom prvenstvu u Kataru, no sada je situacija znatno lošija nego tada i teško možemo očekivati plasman na Evropsko prvenstvo kroz ove kvalifikacije.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi