Bosna i Hercegovina u prepunoj dvorani u Tešnju savladala Krivaju

Prijateljska utakmica

Bosna i Hercegovina u prepunoj dvorani u Tešnju savladala Krivaju

Esmer Oštraković

Rukometna reprezentacija Bosne i Hercegovine u Tešnju je u sklopu priprema odigrala prijateljska utakmica protiv Krivaje iz Zavidovića.

Za našu reprezentaciju su na ovoj utakmici nastupili igrači većinom iz Premijer lige Bosne i Hercegovine, te nekoliko njih iz zemalja okruženja, koje je selektor Smajlagić htio pogledati i vidjeti koliko potencijala ima u njima.

Pred prepunom dvoranom u Tešnju je odigrana utakmica na kojoj je viđeno dosta dobrih poteza, a pobjedu je ostvarila reprezentacija Bosne i Hercegovine sa 37:27.

Od samog početka su rukometaši naše reprezentacije imali rezultatsku prednost, te su na odmor otišli sa vodstvom od sedam razlike, a bilo je 20:13.

U drugom poluvremenu je prednost rasla do maksimalnih plus dvanaest u 48. minuti kada je rezultat bio 30:18 za reprezentaciju BiH.

Do kraja nije bilo nekih većih promjena, te je reprezentacija Bosne i Hercegovine sa 37:27 slavila protiv Krivaje.

Bosna i Hercegovina – Krivaja 37:27 (20:13)

KSC Tešanj – 19.01.2023., Sudije: Grbić Dženan i Taletović Mirza, Delegat: Hasić Alija
Sedmerci: Bosna i Hercegovina 8/4, RK Krivaja 4/3, Isključenja: Bosna i Hercegovina (16 minuta), RK Krivaja (8 minuta)

Bosna i Hercegovina: Berin Brkić, Bekir Čordalija, Ahmed Čabaravdić, Nikša Petrović 4 gola, Milan Vukšić 4, Adi Klopić, Adnan Isaković, Vladan Lončar 3, Omer Mehmedović 1, Luka Knežević 3, Amir Muhović 2, Nedim Hadžić 3, Ensar Mehić, Ermin Ombaša 3, Haris Buljina, Vlado Draganić 3, Adi Mehmedčehajić 2, Luka Perić 6, Amar Kendić 4, Emir Suhonjić 1. Selektor: Irfan Smajlagić. Trener: Damir Doborac.

RK Krivaja: Ali-Muhamed Omerović, Bakir Hamurović, Ajdin Klis, Eldar Mehić 4, Edin Sinanović 3, Ammar Sušić, Adnan Husanović, Kerim Torlaković 1, Slavko Previšić 4, Faris Telalović 1, Almas Polić 1, Faris Čolaković 2, Sedžad Abdurahmanović 9, Elmas Avdić 2, Jasmin Hadžihasić. Trener: Ivan Divković.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi