Bivši Student sa Vardarom srušio evropskog prvaka

Kielce pao u Skoplju, Karačić briljirao

Bivši Student sa Vardarom srušio evropskog prvaka

A. Beganović

U jednom od derbija 6. kola Lige prvaka za rukometaše Vardar je u Skoplju bio bolji od poljskog Kielcea (40:34).

Makedonska ekipa je u utakmici u kojoj se nije mnogo pažnje poklanjalo odbranama nadigrao aktuelnog evropskog prvaka. Nakon prvih 30 minuta rezultat je glasio 18:18, da bi u drugom dijelu domaći nošeni podrškom s tribina stigli do velike pobjede.

Nekadašnji rukometaš sarajevske Bosne, Igor Karačić, sa devet, te Timur Dibirov sa osam pogodaka su bili najefikasniji kod Vardara, dok su Julen Aguinagalde sa osam, te Mariusz Jurkiewicz sa pet pogodaka bili najefikasniji kod Kielcea.

Do treće pobjede u šest susreta stigao je i Veszprem čije boje brani naš reprezentativac Mirsad Terzić. Teže od očekivanog mađarska ekipa je savladala Bjerringbro-Silkeborg rezultatom 30:29, a do pobjede su Veszprem vodili Momir Ilić sa osam, te Dragan Gajić sa šest pogodaka.

S druge strane kod danske ekipe su najefikasniji bili Stefan Hundstrup sa šest, te Nikolaj Romer Berg Markussen sa pet pogodaka.

Meshkov Brest je pred svojim navijačima nadigrao Kristianstad (32:27), dok je Motor na gostovanju savladao Bragu (35:22).

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi