Vespremu derbi dana, tri gola Vražalića u pobjedi Bešiktaša

Liga prvaka za rukometaše

Vespremu derbi dana, tri gola Vražalića u pobjedi Bešiktaša

A. Beganović

U okviru 4. kola grupe D Lige prvaka za rukometaše turski Bešiktaš čije boje brani i bh. reprezentativac Faruk Vražalić savladao je Motor (23:22).

U veoma izjednačenoj utakmici rukometaši turskog kluba su slavili, te su se probili na 2. mjesto tabele koje vodi u osminu finala Lige prvaka.

Ozbahar i Pribak sa po pet pogodaka su bili najefikasniji kod Bešiktaša, dok je naš Vražalić postigao tri pogotka, a Shelmenko sa šest, te Malasinskas sa četiri pogotka su bili najefikasniji kod poražene ekipe.

U derbiju dana odigranom u grupi A Veszprem našeg Mirsada Terzića savladao je Kiel (21:19). Ovom pobjedom mađarska ekipa se osamila na drugom mjestu tabele, a do pobjede su je danas vodili Ancsin i Marguc sa po pet postignutih pogodaka, dok se naš Terzić nije upisao u listu strijelaca ali je svoj posao u odbrani odradio korektno.

Kod Kiela je najefikasniji bio nekadašnji rukometaš Veszprema, Vujin, sa sedam pogodaka.

 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi