Borac i Izviđač na korak do polufinala

Kup Bosne i Hercegovine

Borac i Izviđač na korak do polufinala

A. Beganović

U prva tri susreta četvrtfinala rukometnog Kupa Bosne i Hercegovine postignuti su očekivani rezultati i prije revanša se može reći da su Borac i Izviđač obezbijedili učešće na završnom turniru.

Naime, izabranici Dragana Markovića u Gradačcu su sa velikih 10 golova razlike savladali istoimenu domaću ekipu (31:21), pa će revanš u Boriku biti samo formalnost.

Skauti su u Ljubuškom bez većih problema savladali Konjuh (31:23) i prednost od osam golova trebala bi im biti dovoljna za plasman u polufinale. Kod Izviđača najefikasniji su bili Matić i Boras sa po šest golova, dok su kod gostiju Husić sa devet i Bozoljac sa sedam golova bili najefikasniji.

Bosna je u Visokom bila bolja od Sloge. Domaća momčad slavila je rerzultatom 32:28, pa će revanš u Doboju najvjerovatnije biti jako zanimljiv. Kod domaće ekipe najefikasniji je bio Mustafić sa 10 golova, dok je Dokić sa osam golova bio najefikasniji kod Sloge.

Duel Gračanice i Bosne biće odigran naknadno.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.