Borac ili Sloga, Čapljina ili Bosna BH Telecom?

Polufinale Kupa BiH

Borac ili Sloga, Čapljina ili Bosna BH Telecom?

A. Beganović

Danas i sutra u Čapljini se igra završni turnir Kupa Bosne i Hercegovine na kojem osim domaćina Čapljine učestvuju Bosna BH Telecom, Borac i Sloga.

U prvom polufinalnom susretu snage će odmjeriti Borac i Sloga, a uoči susreta vlada optimizam u oba tabora.

"Nemamo nekih velikih rezultatskih ambicija vezanih za Kup. Idemo u Čapljinu da probamo odraditi što bolji posao. Borac je, po mom mišljenju, apsolutni favorit, tako da će biti veoma teško pobijediti ih. No, nećemo se predati. Idemo vidjeti na neutralnom terenu koliko smo dobri u ovom trenutku. Kup je specifično takmičenje i iznenanađenja su moguća, pa se tome i nadamo. U svakom slučaju mislim da je naš duel sa Borcem finale prije finala, pa neka bolji pobijedi", za Nezavisne novine je izjavio trener Sloge, Aleksandar Dugić, dok je pivot Borca Senjamin Burić istakao:

"Možda smo blagi favoriti, ali ne tako veliki kao što se priča. Svi očekuju da ćemo lako osvojiti pehar. Međutim, mi ne mislim tako. U polufinalu igramo sa Slogom koja je jako dobra i nezgodna ekipa. Uz to postoji i taj neki rivalitet, a takve utakmice teško je igrati. Očekujem da će to biti susret sa dosta tvrdim odbranama i velikom borbom za svaku loptu. Vjerujemo u nas i naše kvalitet, pa se, naravno, nadamo finalu".

U drugom polufinalnom susretu igrat će Čapljina i Bosna BH Telecom. Zanimljivo je to da su ove dvije momčadi prije par dana snage odmjerile u prvenstvu, te da je Čapljina slavila, tako da i u današnji meč domaći rukometaši ulaze kao favoriti.

Međutim, izabranici Zuhdije Korkarića sasvim sigurno se neće lako predati. Iako su Studenti jedna od najmlađih bh. momčadi u toku sezone su u nekoliko navrata pokazali da mogu odigrati dosta dobro, tako da nas po svemu sudeči očekuje neizvjestan meč.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.