Osice stavile šampanjac na hlađenje
FOTO: ŽRK Borac

Rukometašice Borca blizu titule

Osice stavile šampanjac na hlađenje

H. Zilić

Rukometašice banjalučkog Borca na korak su od titule prvakinja Bosne i Hercegovine.

U utakmci 19. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine Osice su slavile sigurnu pobjedu nad ekipom Mire iz Prijedora rezultatom 37:28 (19:15)

Prijedorčanke su se držale do sredine prvog poluvremena i rezultata 7:7, a onda Banjalučanke ubacuju u brzinu više, odlaze na +5 i ta je prednost sačuvana do kraja za konačnih 37:28 i tirjumf koji vjerovatno i znači titulu prvkainja BiH.

Borac su do pobjede vodile Stojanović Anđela sa osam te Vrančić Ana i Ignjatović Dajana sa po šest postignutih pogodaka. Kod tima iz Prijedora najefikasnije su bile Dautović Adelisa sa sedam i Bašanović Azra sa šest postignutih pogodaka.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti