Borac nadoknadio sedam golova zaostatka i izbacio Vogošću

Slavlje u Boriku

Borac nadoknadio sedam golova zaostatka i izbacio Vogošću

E. Škorić

Rukometaši banjalučkog Borca plasirali su se u polufinale Kupa Bosne i Hercegovine, pošto su u revanšu četvtfinala sa 27:18 savladali Vogošću.

Prava drama viđena je večeras u dvorani Borik. Borac i Vogošća vodili su žestoku borbu i svaki gol je bio presudan, a na kraju su domaći uspjeli uz veliku podršku s tribina doći do velike pobjede i slavlja.

Na poluvremenu su Vogošćani imali samo dva gola zaostatka (12:10) i činilo se da su puno bliže polufinalu, no nastavak donosi bolju igru Borca.

Uspjeli su igrači Borca da nadoknade sedam golova zaostatka iz prve utakmice, poveli su osam razlike (25:17) pet minuta prije kraja, ali je Vogošća držala priključak i pobjednik se nije mogao znati do same završnice.

Ipak, Borac u završnici dolazi do 27:18 i Vogošća više nije uspjela da spusti zaostatak, pa je ostala bez polufinala. Podsjećamo, u prvom meču Vogošća je slavila sa 28:21.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi