Borac osvojio turnir u G. Vakufu Uskoplju, Slogi treće mjesto

Sve proteklo u sjajnoj atmosferi i organizaciji

Borac osvojio turnir u G. Vakufu Uskoplju, Slogi treće mjesto

S. Mlaćo

Danas je u Gornjem Vakufu Uskoplju zvršen Internacionalni rukometni turnir prijateljstva 2018. godine. Učesnici su bili Borac m:tel, HMRK Zrinjski, RK Maglaj, RK Iskra, Bugojno, RK Jeruzalem Ormož, i MRK Sloga G.V. Uskoplje.

Prvo mjesto na kraju je zauzela ekipa RK Borac m:tel koja je u finalnu savladala Zrinjski 36:21. U susretu za treće mjesto Sloga i Ormoz iz Slovenije su remizirali 26:26, a nakon izvođenja sedmeraca bolji su bili domaćini te slavili sa ukupnih 30:29.

Za najboljeg igrača turnira proglašen je Srđan Savić iz Borca, dok je najbolji golman Bojan Ljubišić, također iz redova kluba iz Banja Luke. Najbolji strijelac dolazi iz redova novog premijer ligaša Sloge, a radi se o Admiru Puriću.

Potražite više informacija na temu Rukometno prvenstvo BiH (M):

Turnir je u protekla dva dana u u dvorani u G. Vakufu Uskoplju ispratilo više do 2.000 ljubitelja rukometa, te organizator MRK Sloga definitivno zaslužuje sve pohvale.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi