Borac sanja trofej nakon četiri godine

Borac i Sloga za finale Kupa BiH

Borac sanja trofej nakon četiri godine

U drugom polufinalnom paru Kupa Bosne i Hercegovine za rukometaše sastaju se domaći Borac i dvostruki osvajač Kupa dobojska Sloga. Zbog domaćeg terena blagi favorit je Borac, ali Sloga se neće lako predati.

"Već smo zaboravili domaći poraz od Bosne u prvenstvu i sada se okrećemo Kupu. Očekuje nas teška utakmica protiv Sloge, ali mislim da smo blagi favoriti zbog domaćeg terena. Još je rano misliti o finalu, ali bih volio da o pobjedniku odlučujemo protiv Bosne", ističe trener Borca Dragan Marković.

Sličnog mišljenja je i kapiten Borca Goran Malić koji je istakao da je velika prednost Borca domaći teren, ali da to ne mora ništa značiti jer je Sloga odlična ekipa protiv koje je Borcu uvijek bilo teško.

"Mečevi protiv Sloge su za nas uvijek bili teški, pa će tako biti i sada. Zadnji trofej u kupu osvojili smo 2007. Tada smo u polufinalu bili bolji od Sloge, a u finalu od Bosne. Iskreno, želim da se to ponovi i sada", priželjkuje slavlje kapiten Borca Goran Malić.

Glavni adut Dobojlija protiv Borca je sjajni golman Adnan Šabanović. Ukoliko on bude imao svoj dan, onda se igrači Sloge imaju pravo nadati da mogu zagorčati život Borcu. U protivnom bi Borac trebao slaviti sigurnu pobjedu.

"Borac je favoriti kako zbog domaćeg terena tako i zbog plasmana u Premijer ligi. Ipak, nećemo se lako predati. Zadnja utakmica u Banja Luci, koju smo izgubili 21:20, pokazala je da se možemo nositi s njima. I ovaj put se nadam neizvjesnoj utakmici", rekao je Adnan Šabanović.

Sloga je do sada dva puta osvajala Kup naše zemlje (2005. i 2006.), dok je Borac na postolju bio 2007. Od tada Banjalučani čekaju prvi trofej u svojim vitrinama. Utakmica između Borca i Sloge na rasporedu je večeras u 18:00 sati.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.