Borcu sedmo mjesto na turniru u Doboju

Banjalučani bolji od Sloge

Borcu sedmo mjesto na turniru u Doboju

RK Borac m:tel osvojio je sedmo mjesto na 49. Međunarodnom TV turniru šampiona „Doboj 2017“.

U borbi za sedmu poziciju „crveno-plavi“ ubjedljivo su savladali starog rivala, Slogu iz Doboja rezultatom 37:24 (15:14).

Banjalučani su bolje otvorili utakmicu, u 22. minutu imali plus pet (14:9), da bi u finišu rukometaši Sloge uspjeli napraviti seriju 5-1 i na odmor se otišlo minimalnom prednošću Borca m:tel.

U drugom poluvremenu druga slika na terenu. Ozbiljnijim pristupom momaka u crveno-plavim dresovima, uz veliki broj brzih pogodaka kroz kontre i polukontre, razlika je iz minuta u minut rasla, pri čemu se najbolje snašao Vladan Đurđević, koji je ponovo bio najbolji strijelac tima.

Na kraju, Đurđević je za Borac postigao devet, a Ćeranić, Ćelić i Komnenović dodali su po četiri pogotka. U prvom poluvremenu Beširević je zabilježio pet odbrana, dok je u drugom dijelu na gol stao Subotić i zaustavio 12 udaraca protivnika.

Potražite više informacija na temu Rukometno prvenstvo BiH (M):

U finalu ovog turnira, švajcarski Vintertur je bio bolji od Koldinga, dok je u utakmici za treće mjesto Pauc pobijedio Tatran. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi