Bosna krenula u proces reorganizacije

Predstavljena nova uprava

Bosna krenula u proces reorganizacije

Revitalizacija i reorganizacija. Takvim bi se mogao okarakterisati ko zna koji pokušaj uspostavljanja čvrste strukture rukometnog kluba Bosna, jednog od najtrofejnijih sportskih kolektiva u BiH.

Sudeći kako su organizirali konferenciju za medije, vrlo pismeno, evropski, ovoga puta klub bi zaista mogao krenuti uzlaznom putanjom prema mjestu koje je za Bosnu nekada ranije bilo neupitno. Mjesto na vrhu.

Predstavljena je nova uprava na čelu sa Adnanom Duranom, najveće pojačanje Ratko Nikolić, a o radu s novim igračima, budući da je desetak starih napustilo klub, govorio je trener Zuhdija Korkarić koji po običaju ostane jedina opcija kada treba vaditi kestenje iz vatre.

"Nova uprava sačinila je četverogodišnji plan. Cilj nam je napraviti bazu za dugoročni period čime bismo obezbijedili uslove da se klub vrati na zasluženo mjesto koje mu odranije pripada" - kazao je predsjednik Duran i s vrlo optimizma apostrofirao da će poseban akcenat biti stavljen na rukometnu akademiju.

"Sada već imamo oko stotinjak djece koji će biti članovi akademije. Imamo u planu uspostaviti direktne prijateljske odnose sa Veszpremom, koji bi podrazumijevali razmjenu igrača, unaprijeđivanje treninga...Koordinator akademije bit će proslavljeno rukometno ime Sakib Omerović, a mnogo će radu akademije doprinijeti bogato iskustvo Ratka Nikolića."

Što se priprema prvog tima tiče, ekipa je na okupu od 31. jula.

Potražite više informacija na temu Rukometno prvenstvo BiH (M):

"Radimo dva puta dnevno, fokus je bio na fizičkoj pripremnljenosti, sada krećemo raditi s loptom. Dosta je novih igrača i trebat će sve to uklopiti, no pozitivna je činjenica da će u Ratku Nikoliću mladi igrači imati zvijezdu vodilju" - riječi su trenera Korkarića.  

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi