Bosna Prvenet nadigrala Goražde

Rukometna Premijer liga BiH

Bosna Prvenet nadigrala Goražde

U okviru 18.kola Rukometne Premier lige BiH, rukometaši visočke Bosne Prevent savladali su ekipu Goražda rezultatom 34:30 i tako se bodovno izjednačili sa Goraždanima - obje ekipe imaju sada po 25 bodova i na diobi su petog mjesta.

Utakmica u Visokom bila je zanimljiva od samog početka. Nakon dosta izjednačene igre u prvih petnaest minuta, gosti u 19. minuti imaju tri gola prednosti kod rezultata 6:9 za Goraždane. Međutim, domaći prave seriju od 4:0 i dolaze do rezultata 10:9 u njihovu korist.

Do kraja prvog poluvremena igralo se gol za gol, pa domaći na kraju poluvremena odlaze s prednošću od jednog gola. Rezultat je bio 17:16.

Drugo poluvrijeme, nije se puno razlikovalo od prvog. U izjednačenoj igri s obje strane, prednost su ipak ostvarili Visočani i stigli i do 5 golova prednosti, međutim do 48. minuti Goraždani vraćaju u igru i dolaze na samo gol zaostatka (25:24). Staloženom igrom i iskustvom prije svega, domaći mirno privode utakmicu kraju i uspijevaju doći na kraju do 4 gola prednosti, rezultat je glasio 34:30, što je bio i konačan ishod meča.

Najefikasniji kod domaćih je bio Mustafić sa postignutih 10 golova, od čega 4 sa sedam metara, a treba spomenuti i sjajnog golmana Tatara koji je skupio 17 odbrana. Kod gostiju je najefikasniji bio Delić sa 8 postignutih golova.

Bosna Prevent - Goražde 34:30

KSC"Mladost". Gledalaca: 500. Sudije: Predrag Dejanović i Elvis Marčetić (oba Prijedor). Delegat: Mladen Raić (Mostar). Sedmerci: Bosna 7(6), Goražde 5(3). Isključenja: Bosna 4 minute, Goražde 8 minuta.

BOSNA-PREVENT: Tatar (17 odbrana, 2 sedmerca), Geko 4, Čakić 7, Sirćo 4, Limo, Hodžić, Ahić 4(1), Kalenić, Selimović 4, Mustafić 10(4), Hasagić, Karavelić 1, Vranac, Omanović. Trener: Senad Skopljak
GORAŽDE: Šehović (5 odbrana), Bukva 4, Sijerčić, Žiga, Halilović 1, Bezdrob 2(2), Dedović 4, Mandarić 1, Delić 8, Hidahić, Džananović ( 7 odbrana, 1 sedmerac), Gradžan 4, Biljaka 3, Grbić 3(1). Trener: Nermin Djana.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.