Braća Doborac za pobjedu Gradačca nad Gračanicom

Rukometna Premijer liga, 1. kolo

Braća Doborac za pobjedu Gradačca nad Gračanicom

E. Škorić

Rukometaši Gradačca pobjedom u Lukavcu nad Gračanicom krenuli su u novu premijerligašku sezonu.

Pred oko stotinjak gledatelja u Sportskoj dvorani u Lukavcu snage su u veoma dobroj utakmici odmjerili Gračanica i Gradačac, a gost pojačan bh. reprezentativcem Damirom Doborcem slavio je rezultatom 39:34.

 

Gosti su već na poluvremenu imali plus šest (22:16), što su znalački sačuvali do samog kraja utakmice i upisali bodove na startu. 

 

Pomenuti Damir Doborac, bivši igrač sarajevske Bosne, Magdeburga, CIMOS-a... privremeno je u rodnom gradu dok ne pronađe novi klub. No, Gradačačni su upravo na njegovim krilima  stigli do pobjede. Srednji bek naše reprezentacije postigao je oam golova.

Potražite više informacija na temu Rukometno prvenstvo BiH (M):

 

Njegov brat Almir također je postigao osam golova, dok je Ilić postigao šest golova. Mutapčić se istakao sa 15 odbrana. Kod poražene ekipe najefikasniji, ujedno i u kompletnoj utakmici, bio je Ovčina sa 9 golova.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti