Budućnost i Podravka doživjeli poraze, ubjedljiv Krim

2. kolo EHF Lige Prvaka za žene

Budućnost i Podravka doživjeli poraze, ubjedljiv Krim

E. Dindić

Protekli vikend u EHF Ligi prvaka za žene odigrane su veoma zanimljive utakmice. Svakako valja izdvojiti nastupe naših klubova iz regiona ekipe Budućnosti, Podravke i Krim Mercatora.

Ekipa Budućnosti imala je sjajnu priliku da protiv oslabljenog Larvika upiše nove bodove u Norveškoj.

Međutim, nakon teške borbe poražene je rezultatom 23:22. Bilo je neizvjesno od prvog do zadnjeg minuta, ali domaće rukometašice bolje su se snašle u odlučujućim momentima i upisale pobjedu.

Larvik su predvodile Molid sa devet i Rivas Toft sa četiri gola. Kod ekipe Budućnosti bolje od ostalih bile su Bulatović i Raičević sa pet golova.

Larvik – Budućnost 23:22 (12:12)

Larvik: RUNDBROTEN , Gluić , MELER, Bergum, ANDENAES 1, MOLID 9, RIVAS-TOFT 4, LUND, Leve, Ramberg 2, Volf 2, Figenšau, Rot-Bergli 1, Hjertner, KRISTENSEN 4, Ejesvold.

Budućnost: RAJČIĆ , Zokebi de Paula , UJKIĆ 1, Konatar 1, JAUKOVIĆ 2, A. Bulatović, Laslo 2, Premović, K. BULATOVIĆ 5, BRNOVIĆ 3, PAVIĆEVIĆ 1, Ramusović, RAIČEVIĆ 5, Grbić 2, Pletikosić.

Ekipa Podravke na svom terenu dočekala je ekipu sjajnu ekipu Györija. U jednoj sjajnoj utakamici domaće rukometašice na kraju poražene su rezultatom 33:27. Nakon prvog poluvremena rezultat je glasio 17:15 za gošće iz Mađarske. U nastavku gošće su ubacile u brzinu više i domaće rukometašice jednostavno nisu mogle parirati rastrčanim gošćama.

Domaću ekipu Podravke predvodila je Chigirinova sa osam golova dok je Ikhneva dodala četiri gola. Za ekipu iz Mađarske bolja od ostalih bila je je Amorim Taleska sa osam golova a dobro je ispratila Oftedal sa sedam golova.

Podravka Vegeta- Gyõri Audi 27:33 (15:17)

RK Podravka Vegeta: Tucaković, Zadravec, Turk 2, Holešova 4, Karlovčan 1, Popović, Milošević, Džono, Milosavljević 2, Risović, Franušić, Ećimović, Chigirinova 8, Ikhneva 4, Debelic 2, Yezhykava 4.

Győri Audi ETO KC: Knedlikova 3, Afentaler, Brattset 3 ,Hansen 1, Leynaud, Oftedal 7, Kellermann, Amorim Taleska 8, Kristiansen 1, Groot 3, Fodor 3, Bodi 3, Puhalak 1, Kiss, Grimsbo.

Ekipa Krim Mercatora na svom terenu dočekala je ekipu Thüringera i upisala sigurno pobjedu rezultatom 27:20. Međutim, gošće iz Njemačke pružile su žestok otpor u prvom poluvremenu.

Tako nakon prvih 30 minuta imale su prednost od 12:10. U nastavku, ipak, domaće rukometašice popravljaju odbranu i na kraju upisuju više nego sigurnu pobjedu rezultatom 27:20.

Krim u ovom susretu predvodile su Mavsar sa sedam i Stanko sa šest golova. Kod ekipe iz Njemačke bolja od ostalih bila je Luzumova sa šest golova.

Krim Mercator- Thuringer 27:20 (10:12)

Krim Mercator: Marinček 1, Vojnović, Ristovska 4, Krsnik 1, Barič, Beganović 1, Stanko 6, Zulić 3, Ljepoja, Tsakalou, Vučko, Žabjek, Amon 1, Perederij, Mavsar 7, Koren 3.

Thüringer: Krause 1, Zimmerman, Lang, Sazdovska 1, Mazzucco, Schmelzer 2, Triscsuk 3, Giegerich, Stolle 1, Luzumova 6, Bölk 2, Grossmann, Jakubisova 3, Huber 1.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi