Bukva: Kome smeta RK Bosna Visoko?

Finansijska situacija sve bolja

Bukva: Kome smeta RK Bosna Visoko?

Adnan Beganović

RK Bosna Visoko je održao još jednu u nizu press konferencija nakon završetka sezone, jer za ovaj klub nikako da se situacija konačno smiri, s obzirom da je još uvijek aktuelna priča oko izbacivanja ekipe iz Visokog iz Premijer lige zbog „slučaja Hurem“. 

Osim navedenog problema u klubu iz Visokog je situacija sve bolja kada su finansije u pitanju, što je potvrdio i predsjednik UO Edin Bukva:

"U skoro tri godine od kako je ovaj Upravni odbor, sa manjim izmjenama i rokadama u svom sastavu, uspjeli smo skoro potpuno konsolidovati finansijsku situaciju u klubu i vratiti veliki dio ukupnih dugovanja, tako da je taj iznos sada negdje oko 25.000 KM, što bi sasvim sigurno mnogi klubovi i u ostalim sportovima poželjeli. Sumnjam da u Premijer ligi postoji klub sa manjim dugovanjima, a samo od januara ove godine smo vratili preko 100.000 KM 

duga, dok smo ukupno u našem mandatu vratili nešto preko 140.000 KM. Riješili smo pitanje najvećeg duga, a to je onaj prema „Centrotransu“ koji će u narednom periodu biti generalni sponzor kluba i Bosna će nositi ime te firme u svom nazivu", na press konferenciji je istako predsjednik RK Bosna Visoko, Edin Bukva.

Potražite više informacija na temu Rukometno prvenstvo BiH (M):

"Zbog svega pomenutog nam nikako nije trebao „slučaj Hurem“, kojeg po nama ustvari i nema, jer Bosna posjeduje validnu registraciju za ovog igrača, potpisanu i ovjerenu u Rukometnom savezu, tako da apsolutno ne vidim razloga da se mi optužujemo, a kamoli kažnjavamo zbog nečega što, prije svega ljudi iz RK Gradačac misle da je neregularno i zato se pitamo kome smeta Bosna koja je skoro potpuno izašla iz finansijskih problema? Imali su teren i niz utakmica u kojima su trebali osvajati bodove, a ne sada tražiti neku pravdu preko naših mladih momaka koji su zasluženo osvojili sedmo mjesto na kraju. Zato idemo sa žalbom direktno na Izvršni odbror Rukometnog saveza i tu očekujemo da se konačno donese jedina pravedna odluka i potvrdi naš rezultat na 

terenu i da nas svi ostave na miru, kako bi nastavili sa pozitivnim trendom rezultata i poslovanja", dodao je Bukva.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.