Burić briljirao, ali Flensburg nije zaustavio Barcelonu
FOTO - EPA

Čak 17 odbrana bh. golmana

Burić briljirao, ali Flensburg nije zaustavio Barcelonu

A. Beganović

Kompletirano je 1. kolo Lige prvaka za rukometaše, a u derbiju je aktuelni evropski prvak Barcelona nadigrao Flensburg.

Barcelona je sjajno otvorila novu sezonu u Ligi prvaka. Na teškom gostovanju, kod uvijek neugodnog Flensburga, španska ekipa je slavila rezultatom 25:21.

Na golu njemačke ekipe briljirao je golman našeg nacionalnog tima Benjamin Burić, ali njegovih 17 uspješnih interevencija nije pomoglo Flensburgu.

Barcelonu su do pobjede predvodili Dika Mem sa sedam, te Melvyn Richardson sa šest pogodaka, dok su Hampus Wanne i Aaron Hans Mensing sa po šest pogodaka bili najefikasniji kod Flensburga.

Dinamo je u Bukureštu bio bolji od Kielcea (32:29), dok je Motor na domaćem terenu savladao Porto (30:27), a u Mađarskoj je Veszprem nadigrao PSG (34:31).

Dan ranije, Elverum i Vardar su podijelili bodove (27:27), kao i Montpellier i Szeged (29:29), dok su Kiel i Aalborg upisali gostujuće pobjede. Njemačka ekipa je slavila na gostovanju kod Meškova (33:30), dok su Danci nadigrali Zagreb (34:24).

Top Komentari

karlhajncbrazzzo
Kladioničari u BiH okrenu više novaca nego Beha Telekom i Elektroprivreda zajedno. Dajte još neku reklamu, dobro plaćaju.
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti