Burić: Ne pamtim da se ovo ikada desilo u rukometu, ali borit ćemo se da ne osramotimo ovaj grb

Samo 11 igrača Šuman vodi u Njemačku

Burić: Ne pamtim da se ovo ikada desilo u rukometu, ali borit ćemo se da ne osramotimo ovaj grb

Edmir Škorić

Nakon što je odbijen prijedlog BiH da se utakmica s Njemačkom odgodi, oglasio se Benjamin Burić.

Golman bh. reprezentacije smatra da je EHF još jednom "sramotno odlučio" i na štetu Bosne i Hercegovine. Podsjetimo, naši su tražili odgodu jer imamo velikih problema i izostanaka zbog koronavirusa, ali na kraju je odlučeno da se utamica sa Njemačkom u Dusseldorfu igra.

"Mislim da je EHF još jednom sramotno odlučio da igramo utakmicu protiv Njemačke. Igramo s ukupno 11 igrača, ali oni su odlučili da je to dovoljno. Deset igrača i ja jedini golman. Nisam čuo da se to prije desilo u rukometu", rekao je Burić, dodavši:

"To je još jedna nepravda u zadnju godinu što se desila na našu štetu. Nadam se da će proraditi naš inat. Koliko god nas gazili, izaći ćemo još jači. Borit ćemo se do zadnjeg trenutka, odigrati najbolje što možemo da ne osramotimo ovaj grb. Dat ćemo 300 posto, nije bino ko igra. Daćemo sve od sebe za Bosnu i Hercegovinu".

Bilal Šuman će za duel s Njemačkom na raspolaganju imati ovih 11 igrača:

Benjamin Burić, Alen Ovčina, Srđan Predragović, Nikola Prce, Igor Mandić, Ivan Karačić, Ajdin Zahirović, Mirko Herceg, Haso Ćosić, Luka Perić, Gafar Hadžiomerović

Top Komentari

AsmirM
Vecina ljudi je izgubila volju gledati rukomet sve afera na aferi od reprezentacije cirkus napravili. Prvo Suman nema licencu pa ima . Ovaj rukomet kao u doba Muniba NSBIH.
11 10
hz_033
Sretno momci, hrabro i srcem pa sta bude.
8 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti