Burić: Za nas kvalifikacije tek počinju jer su ovo dvije najvažnije utakmice

Bh. tim igra dvomeč protiv Estonije

Burić: Za nas kvalifikacije tek počinju jer su ovo dvije najvažnije utakmice

E. Čaušević

Rukometna selekcija BiH sutra putuje za Estoniju gdje nas 6. januara očekuje duel protiv ove reprezentacije.

Bh. rukometaši će u svega nekoliko dana odigrati dva meča protiv Estonije jer protiv istog rivala igramo 10. januara u Bugojnu.

Izabranici Bilala Šumana se već nekoliko dana spremaju punom parom na Ilidži i očekuju dobre rezultate u dvomeču protiv Estonije. Pred ovaj meč govorio je i naš golman Benjamin Burić.

"Jučer sam se priključio reprezentaciji, a momci su već od 28.12. u pogonu i trenirali su. Većinom smo prošli najteži dio priprema i sada već ide uigravanje. Dobro ide sve svojim tokom, hvala Bogu svi su došli na okupljanje i nema povrijeđenih. Spremni smo za ove dvije vrlo bitne utakmice za nas. Od Njemačke smo izgubili, ali za nas tek sada kreću kvalifikacije protiv Estonije i to su dvije najvažnije utakmice ako mislimo da se uključimo za to najbolje treće mjesto ili prva dva mjesta", kaže Burić.

Top Komentari

Zmiugaloma
Doktore bez obzira da li prosli ili ne u ovima kv. Hvala prvo tebi sto postojis, a I ostalim rukometasima! Uljepsavate nam zivote u ovoj predivnoj BiH. A najvise ti, hvala za muda kad si onako odbrusio EHFu a I njemcima iako tamo zaradjujes hljeb. Svaka cast, hvala I da te uvijek I u svemu sreca prati legendo.
3 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi