Terzić i Panić o Estoniji: Ako njih ne dobijemo nemamo šta ni tražiti u kvalifikacijama
Foto - Screenshot

Reprezentativci BiH

Terzić i Panić o Estoniji: Ako njih ne dobijemo nemamo šta ni tražiti u kvalifikacijama

Midhat Šljivak

Rukometna reprezentacija BiH nastavlja pripreme za utakmice kvalifikacija za EP protiv Estonije.

Naš nacionalni tim prvo čeka gostovanje 6. januara. Meč u Estoniji će se igrati s početkom u 18:30 u gradu Polva, a zatim 10. januara u Bugojnu od 18:30 čekaju revanš.

Mirsad Terzić se nada da će u ovim utakmicama biti ozbiljan pristup i da će bh. selekcija da upiše pobjedu.

"Nadam se da ćemo biti svi zdravi i da neće biti komplikacija sa ovim virusom. Kvalitet je na našoj strani, bolji smo, ali nekada smo imali problema pokazati to na terenu. Nadam se da ćemo ovaj put pristupiti ozbiljno i da ćemo uzeti jako bitna četiri boda, koja će nam biti neki temelj za ostale utakmice", rekao je Mirsad Terzić.

Marko Panić dodaje kako nema smisla tražiti šansu za odlazak na EP ako se ne može dobiti Estonija.

"Selekcija Estonije nam je dobro poznata. Imaju dva ozbiljna igrača Jaanimuu i Patraila koji iznenađujuće nisu bili na okupljanju u utakmicama protiv Austrije. Tek smo se okupili, nismo gledali video, ali od 1. januara kreće ozbiljno pripremanje. Favoriti smo i ako ne možemo dobiti Estoniju u dvije utakmice, ne trebamo ni tražiti šanse da idemo na Evropsko prvenstvo", rekao je Panić.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti