Burić zaustavio Kiel i priredio senzaciju sa Wetzlarom

Novi uspjesi bh. golmana

Burić zaustavio Kiel i priredio senzaciju sa Wetzlarom

Sjajni bh. rukometni golman Benjamin Burić je sinoć napravio pravo malo sportsko čudo sa svojim Wetzlarom.

Do ovog kola desetoplasirani tim Bundeslige je kao gost savladao slavni Kiel rezultatom 26:25, a veoma bitnu ulogu u pobjedi imao je i Burić koji je imao devet odbrana.

Wetzlar je tokom cijelog susreta bio u rezultatskoj prednosti, a sredinom prvog poluvremena je imao čak šest golova viška. Na pauzu se otišlo pri rezultatu 12:9 za Wetzlar.

U nastavku utakmice, Kiel je zaigrao nešto bolje i brzo se vratio u potpuni egal. Pred sami kraj susreta bilo je neriješeno, a onda je Patrik Wiencek pogodio za veliku pobjedu Wetzlara 26:25.

Najefikasniji u pobjedničkom timu bili su Bjornsen i Lindski saposedam golova, dok su Kiel sa po šest pogodaka predvodili Ekberg i Nilsson.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti