Wolff donio trijumf Kielu protiv Veszprema

Prvi derbi Lige prvaka u 2018.

Wolff donio trijumf Kielu protiv Veszprema

Andreas Wolff je junak Kiela! Ovaj 26-godišnji njemački golman bio je na visini zadatka u najvažnijim trenucima prvog derbija EHF Lige prvaka u 2018. - protiv Telekom Veszprema našega Mirsada Terzića. Bilo je 22:20 (14:9) 

Wolff je imao 48 posto odbrana u drugom poluvremenu te je svome timu pomogao da osvoji vrlo važna dva boda u borbi za drugo mjesto u Preliminarnom krugu.

Niklas Ekberg i Lucas Nilsson postigli su sedam golova za pobjednike, dok je s druge strane Momir Ilić zabio pet golova.

THW Kiel – Telekom Veszprém 22:20 (14:9)

THW Kiel: Landin, Wolff – Firnhaber, Weinhold 2, Wiencek, Ekberg 7, Zeitz, Frend-Öfors, Rahmel, Dahmke 1, Zarabec 4 (3), Vujin, Bilyk 1, Nilsson 7, Santos.

Telekom Veszprém: Mikler – Manaskov 4, Schuch, Ilić 5, Tonnesen 2, Nilsson 1, Nagy 1, Ugalde, Marguč 4 (3), Terzić, Blagotinšek, Nenadić 2, Jamali, Lékai 1.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije