Čaber se vratio iz Španije: Ponuda već ima, ali dobro ću razmisliti
Čaber se istakao kao jedan od najboljih mladih golmana u našoj zemlji poslije čega je došao i transfer u Španiju. Ipak, nije se dugo zadržao u toj zemlji, tačnije boravio je samo tri mjeseca

Mladi golman trenutno bez kluba

Čaber se vratio iz Španije: Ponuda već ima, ali dobro ću razmisliti

S. Mlaćo

Nakon što je sa Slogom Gornji Vakuf Uskoplje izborio plasman u Premijer ligu, sjajni mladi golman Alen Čaber odlučio je na ljetnoj pauzi napustiti ovaj klub. Dobio je ponudu iz Španije, tačnije tima San Jose Obrero Lanzarote koji nastupa u drugoj ligi te zemlje.

U novom timu pokazao se u sjajnom svjetlu, osvojio i jedan trofej, ali zbog problema sa papirima nije ostao u Španiji. Odlučio se na povratak u BiH gdje se trenutno i nalazi.

"Prije svega nisam bio zadovoljan smještajem i hranom, ali uprkos tome predao sam se treniranju, imali smo čak tri treninga na dan. Ekipa je bila dobra, osvojili smo Kup Kanarskih otoka, a zatim već u prvom kolu glavnog konkurenta Malagu savladali sa šest golova razlike. Briljirao sam u tome meču sa 15 odbrana uz to tri sedmerca. Uprava kluba mi je obećala da će do oktobra završiti papire je su znali da mogu ostati samo tri mjeseca bez vize. To se ipak nije desilo, te sam nakon tri mjeseca raskinuo ugovor i vratio se kući. Već imam nekoliko ponuda, čak iz inostranstva, ali ću ovaj put dobro razmisliti gdje ću nastaviti karijeru", kazao je Čaber za SportSport.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi