Čelični savladali Gračanicu

Čelični savladali Gračanicu

Večeras u zeničkoj Areni pred oko 400 gledalaca, rukometni klub Čelik bio je bolji od gostiju iz Gračanice rezultatom 33:26.

U prvom djelu susreta Čelik je nametnuo svoj tempo igre, ali kako se bližio kraj prvog poluvremena, Gračanica je uspjela da smanji razliku na jedan gol (14:13). U drugom djelu Čelik je pobjegao iz rezultatske neizvjesnosti, a najveći doprinos u drugom poluvremenu dao je Kadić koji je postigao čak osam golova.
 
Do kraja susreta Čelik je povećavao svoju prednost te se sa sudijskim zviždukom zadržao na rezultatu 33:26.
 
Najbolji u redovima Čelika bili su Kadić sa osam golova, Ivančev šest, te Begagić sa pet golova. Kod gostiju iz Gračanice najefikasniji su bili Osmanhodžić sedam, Buljugija i Ferhatbegović po pet golova.
 
"Namučili smo ih i pružili smo dobru igru. Kasnije su postali nervozni što se odrazilo na prekršajima. U drugom dijelu do izražaja je došlo iskustvo i igra Čelika i kako je vrijeme odmicalo Čelik je bolje igrao. Čestitam im na zasluženoj pobjedi, želim im veliku sreću u Kupu i u Ligi 6 te im poručujem da nikoga od učesnika ne potcjenjuju i smatram da imaju dobre šanse za dobar plasman.", nakon susreta rekao je Jasmin Mrkonja.
 
Miki Filipović, trener RK Čelik, izjavio je: "Kada se jedna ekipa nakon 50-60 godina bori za prva tri mjesta u Ligi to je velika stvar i velika doza nervoze postoji. Nikog nismo nikad potcjenjivali i nikad nećemo. Želim da pohvalim svoje momke koji su stvarno pod velikim presingom ovih dana zbog utakmica Kupa i Lige, ali uspjevamo. S ozbiljnom borbom na dva fronta, nema mjesta za grešku. Ova ekipa ide pravim putem."
 
"Historijska utakmica RK Čelik odigrat će se u srijedu, oduvijek smo mi Bosnu gledali odozdo, ona je stalno bila na vrhu, a i kad nije u našem vrhu igrala je na regionalnim takmičenjima. Ja pozivam publiku, prijatelje rukometa, Zeničane, da dođu i podrže nas u ovoj historijskoj utakmici koja se igra u srijedu. Ono što želimo je to da se finale Kupa igra u Areni, u Zenici!", izjavio je predsjednik RK Čelik, Pane Škrbić.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.