Čelik-Junior u komšijskom derbiju bolji od Kaknja
Mlada ekipa iz Zenice večeras je tokom cijelog susreta bila bolja od komšijskog protivnika iz Kaknja, koji nije imao mnogo raspoloženih igrača

Prva liga FBiH u rukometu, 7.kolo

Čelik-Junior u komšijskom derbiju bolji od Kaknja

D. Kurbegović, foto: D. Kurbegović

Rukometaši "Čelik Juniora" večeras su u zeničkoj Areni u okviru 7.kola Prve lige FBiH dočekali ekipu Kaknja, te slavili pobjedu rezultatom 28:21.

Gosti su bili ravnopravan protivnik, iako su domaći rukometaši imali prednost, nakon prvog poluvremena rezultat na semaforu glasio je 15:13 za ekipu Čelik-Junior.

U drugom poluvremenu izabranici Vladmira Zeljke odigrali su znatno bolje u napadu, ali i odbrani, te su napravili prednost od pet-šest golova razlike. Pokušali su gosti smanjiti, ali nisu danas imali mnogo raspoloženih pojedinaca.

Na kraju potpuno zaslužena pobjeda Čelika Juniora rezultatom 28:21 (15:13). Kada su u pitanju najbolji pojedinci, prvo ime susreta bio je Muhamed Ajanović sa 10 golova, dok je Edhem Grabus dodao devet. U redovima Kaknja, jedini raspoložen za igru bio je Gavrić sa 11 golova.

Ovo je Zeničanima bila četvrta pobjeda u sedam odigranih kola uz tri poraza na svome kontu. Inače vrh tabele drži ekipa Gradačca sa sedam pobjeda u sedam odigranih utakmica.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi