ŠR "Čelik-junior" u punom pogonu, rad sa omladinskim selekcijama preduvjet za svijetlu budućnost
Red, rad i distanca na treninzima seniorske selekcije škola rukometa Čelik-junior iz Zenice

Seniori rade u Areni, omladinci na Kamberovića polju

ŠR "Čelik-junior" u punom pogonu, rad sa omladinskim selekcijama preduvjet za svijetlu budućnost

D. Kurbegović

Kao što je poznato sve lige kada je u pitanju rukomet u BiH su prekinute. Tako je i slučaj sa 1.ligom FBiH, gdje se takmiče dva zenička ligaša Škola rukometa Čelik-junior i RK Čelik.

I dok mnogi vode brigu oko igračkog kadra, Škola rukometa "Čelik junior" ima razlog biti optimistična. Naime, preko stotinu dječaka čeka svoju priliku da nastupi za prvu ekipu. Podmladak koji je izuzetan, srčan baš kao njihove starije kolege, koji baš kao i oni neprestano treniraju.

Već sedam dana seniorska ekipa sastavljena od većinom igrača koji još mogu igrati za omladinske kategorije vrijedno trenira u zeničkoj Areni. Podijeljeni u grupe redovno treniraju i izvršavaju sve što od njih traži stručni štab. Zanimljivo da s ekipom treniraju i dvojica bivših igrača, golman Harun Hodžić koji nastupa za francuski Chambéry, te mlado krilo Vogošće, Adi Pašalić, koji će formu održavati s klubom u kojem su i počeli svoju karijeru.

Ostale selekcije, oko 100-tinjak djece svakodnevno trenira na terenima na Kamberovića polju. Kako su nam potvrdili iz ovog kluba, prije korone pokrenute su sekcije rukometne po osnovnim školama, te u Zenici zaista nema brige za budućnost, kada je u pitanju ovaj sport.

Čelik-junior sezonu koja je završena zbog pandemije, okončao je na šestom mjestu sa 18 bodova na svome kontu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi