Čelik Junior u nedjelju dočekuje Kakanj u utakmici sezone za ulazak u Premijer ligu
Zeničani imaju priliku da se plasiraju u Premijer ligu, ako pobjede Kakanj i Jajce u posljednja dva kola

Borba za ulazak u Premijer rukometnu ligu BiH

Čelik Junior u nedjelju dočekuje Kakanj u utakmici sezone za ulazak u Premijer ligu

D. Kurbegović, foto: D. Kurbegović

Rukometaši Čelik-Juniora u nedjelju će u zeničkoj Areni od 19 sati dočekati ekipu Kaknja u okviru 25.kola 1.lige FBiH, grupa "Sjever". Pobjednik ovog duela plasirat će se u Premijer ligu BiH. Mladi klub iz Zenice koji egzistira od 2009. godine našao se tako pred velikom šansom da s veoma mladom ekipom, gdje je većina domaćih igrača izbori plasman u Premijer ligu, što bi svakako bila ogromna stvar kako za ovaj klub, a posebno za rukomet u Zenici.

Danas su se predstavnici Čelik-Juniora obratili medijima na press konferenciji, te su najavili derbi sezone u nedjelju u zeničkoj Areni.

"Mi smo se kao klub osnovali da budemo omladinski klub kao prijedlog nekoliko bivših igrača, da budemo razvojni klub, gdje bi bili servis seniorskom klubu RK Čelik, ali i dobro poznatih razloga, došli smo u situaciju da imamo seniorski tim pet-šest godina, a evo ove sezone smo u prilici da se borimo za Premijer ligu. Imamo 120 članova u klubu takmičarskih i dosta još koji nisu takmičarski. Naše sve selekcije nastupaju u najjačoj ligi i zauzimaju respektabilna mjesta. Pozivam ovom prilikom sve navijače i sportske klubove da nas podrže u nedjelju u Areni da zajedno dođemo do konačnog cilja", kazao je direktor kluba Dženan Dedić.

Trener Vladimir Zeljko dobro je poznato rukometno ime, a upravo je ovaj trener prije 13 godina RK Čelik uveo taj klub u Premijer ligu. Sada je ovaj trener na čelu mladog kluba Čelik-Juniora i želi sada da ponovi taj uspjeh.

"Priželjkivali smo ovu situaciju u kojoj smo se našli. Bez obzira na rezultat u nedjelju ja sam ponosan na ove mlade momke. Mi nismo najavljivali borbu za Premijer ligu i ulazak u Evropu kao što je najavljivao gradski rival, mi smo radili u miru, šutjeli smo se i evo nas jedan korak od sna. Igramo protiv Kaknja iskusne ekipe, sa nekoliko dobrih pojedinaca. Mi smo uz Kaknja jedina ekipa koja je ove polusezone bez poraza. Mi smo tim i sa najmanje primljenih golova od svih klubova. Momci koji igraju su iz Zenice, željni borbe i dokazivanja. Protiv jačih ekipa ove sezone smo igrali dobro i nadam se da će tako biti u nedjelju. Nadam se da će Arena biti dobro ispunjena, te da ćemo uz pomoć publike doći do pobjede. Analizirali smo Kakanj i njihove sve prednosti i mane, nadam se da ćemo iskoristiti njihove nedostatke u njihovoj igri. U posljednjem kolu mi idemo u Jajce, koji su ispali iz borbe za Premijer ligu i ne sumnjam da ćemo i tu slaviti", kazao je Vladimir Zeljko.

Mladi igrači Anes Suljić, Džan Čeljo i Edhem Grabus nadaju se da će uz pomoć publike odigrati dobro, ostaviti srce na terenu i slaviti veliku pobjedu, koja ih vodi u Premijer ligu.

Nakon 25. kola u 1.ligi FBiH, grupa "Sjever" na tabeli vodi ekipa RK Čelik sa 35 bodova, Kakanj je drugi sa 34, dok je Čelik Junior na 28 bodova, međutim ono što mnogi nisu upoznati jeste što se utakmice ovih timova protiv ekipa Sloboda 2 i Gračanica 2 brišu na kraju sezone. Tako da u slučaju pobjede Čelik-Juniora protiv Kaknja i u zadnjem kolu protiv Jajca formira se mini tabela između Čelika, Čelik-Juniora i Kaknja, te prema članu. 103 Propozicija takmičenja za ovu sezonu formira se mini tabela, te tim sa najviše pobjede između te tri ekipe ide u Premijer ligu, što bi u ovom slučaju bila ekipa Čelik-Juniora, naravno ako u svoju korist riješe posljednje dvije utakmice u ovoj sezoni protiv Kaknja i Jajca.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi