Čelik se porazom od Konjuha oprostio od elitnog ranga

Rukometna Premijer liga, 25.kolo

Čelik se porazom od Konjuha oprostio od elitnog ranga

D. Kurbegović

Rukometaši Čelika večeras su u zeničkoj Areni odigrali utakmicu posljednjeg 25.kola Premijer lige.

Zeničani su već odavno putnici za Prvu ligu FBiH, a večeras su pokušali da se pobjedom oproste od domaće publike, ali to im nije uspjelo, jer je Konjuh u ovom trenutku klasa više za izabranike Seldina Rizvanovića.

Od početka utakmice na terenu je postojala samo jedna ekipa, gosti iz Živinica kontrolisali su utakmicu i nisu nijednog trenutka dozvolili da se domaći igrači primaknu na jedan ili dva gola razlike. Prvo poluvrijeme okončano je vodstvom gostiju 14:23.

U drugom poluvremenu ista slika na terenu, samo su gosti zaigrali još efikasnije u napadu, te su nemilosrdno punili gol domaćeg golmana Tufekčića. Na kraju je bilo zasluženih 40:31 (23:14) za ekipu Konjuha.

Potražite više informacija na temu Rukometno prvenstvo BiH (M):

Kada su u pitanju najbolji strijelci u gostujućoj ekipi: Armin Alijagić je postigao osam golova, dok je Sulejman Pejkušić dodao sedam. Kada je u pitanju ekipa Čelika, Edin Bajramović je postigao 10 golova, dok je Adnan Begagić postigao šest.

Čelik se večerašnjim porazom oprostio od Premijer lige, a u 25 kola zabilježio je sedam pobjeda i 18 poraza. Konjuh s druge strane upisao je 14 pobjedu, te je uz jedan remi i devet poraza sezonu završio među pet najboljih ekipa.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi