Čelik u dvorani na Bilimišću bolji od Prijedora

Rukometna Premijer liga, 11.kolo

Čelik u dvorani na Bilimišću bolji od Prijedora

Dino Kurbegović

Rukometaši Čelika i Prijedora večeras su u dvorani na Bilimišću u Zenici odigrali utakmicu 11.kola Premijer lige. Zbog sutrašnjeg koncerta u Areni, ista je zauzeta, tako da su crno-crveni morali igrati u drugoj dvorani.

Zeničani su prije ovog kola imali tri pobjede i sedam poraza, dok je Prijedor imao tri pobjede, jedan remi i šest poraza. U veoma zanimljivoj utakmici do kraja neizvjesnoj više koncentracije su na kraju imali domaći rukometaši.

Prvo poluvrijeme završeno je neriješeno 18:18. U drugom poluvremenu domaćini su zaigrali mnogo bolje, ali opet su gosti u finišu utakmice zaigrali veoma dobro, tako da je Čelik teškom mukom održao prednost i na kraju slavio rezultatom 31:29.

Kada su u pitanju najbolji pojedinci u redovima Čelika, istakao se Aldin Begagić s devet golova, Marko Pandžić je postigao sedam, a Nemanja Bezbradica pet golova. U redovima Prijedora bolji od ostalih bili su Mihajlo Štosljević sa sedam, te  Jovica Radaković sa šest golova.

Potražite više informacija na temu Rukometno prvenstvo BiH (M):

Čelik je nakon četiri vezana poraza upisao pobjedu, dok je Prijedoru ovo bio peti uzastopni poraz, te su ih Zeničani pretekli na tabeli Premijer lige.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi